Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky 2009-2010

31.05.10 Oddílový turnaj

V oddílovém turnaj hraném od září do května bylo odehráno skoro 200 zápasů a celkem se ho zúčastnilo 32 hráčů. S velkým přehledem a s obrovským náskokem v celkovém hodnocení zvítězil Lukáš Tlustý, před Pepou Zerzánem, na kterého v koncovce silně dotíral hráč z opačné strany kategorie věkové, váhové, výškové, přesněji Dan Driml, který vyhrál kategorii do 15 let před Katkou Opršalovou a Petrem Podgorljakem. V jednotlivých hodnoceních zaujal ještě Standa Kundera, který odehrál nejvíce zápasů, a Martin Siegl, který získal nejvíce plusových bodů.

17.04.10 U19 GPA Liberec

S velkým štěstím se Lukáš kvalifikoval na tento celostátní turnaj. V prvním zápase sice prohrál s pozdějším finalistou, Josefem Richterem z Benátek nad Jizerou, ale po výborném výkonu, kdy vždy do poloviny setu dokázal hrát bezchybně a vyrovnaně se soupeřem. Ten ale potom vždy zpřesnil hru a nepustil Lukáše k přetahování o konec setu. Ve dvouhře tak skončil na 9 až 16. místě. Společně s Davidem Sklářem, s kterým se viděl poprvé, prohráli smolně ve 3 setech ( 14,-22,17 ) hned v prvním kole. Přesto si přivezl spoustu bodů, které ho vytáhly na 32. místo na žebříčku a které mu hodně zlepšují pozici v příštím roce, kdy ještě v této kategorii zůstává.

24.04.10 Amatéři Sázava

Lukáš Tlustý na tomto turnaji zviditelnil badminton z Osíka, když ve dvouhře skončil na 3. místě a čtyřhru společně s Petrem Fišerem dokonce vyhráli, i když všech 5 zápasů hráli 2:1 a jeden dokonce prohráli.

22-23.05.10 Mistrovství Brna

Hala byla zejména v sobotu velice slušně zaplněna celkem 84. hráči z celé ČR i Slovenska. Ve dvouhře skončil Lukáš Tlustý na 5-8. místě, ale společně s Petrem Fišerem sehráli výborně čtyřhru. Ve výborném semifinále na tři sety nakonec slavili úspěch při vítězství nad Markem Matulou s Martinem Sekničkou, aby následně jasně ovládli  finálový zápas se Šplíchalem a Prudkým.

03.04.10 GPD U9-13 Osík

Chlapce U13 s přehledem vyhrál Jindřich Kocián, kterému zdatně sekundoval Standa Kundera na 5-8 místě. Kategorii U11 chlapců  vyhrál Dan Driml, ke kterému se ještě přidal na 3. místě Martin Motyčka. Děvčata U13 byla bez naší účasti, v U11 se moc nedařilo Magdě Rožkové, která nakonec skončila na 9-16. místě (11+13). V kategorii U9 nás nejvíce zaujala Lucie Krpatová z Pardubic, která si stále s usměvem na tváři vybojovala 2. místo v kategorii chlapců.

20.03.10 Amatéři Osík dospělí

Na turnaj dorazilo méně hráčů než obvykle, takže došlo ke spojení kategorií. Výsledky bohužel zmizely v propadlišti dějin a objeví se, až už určitě nebudou potřeba. Ale určitě vyhráli všichni, kteří se zúčastnili, nejvíce samozřejmě Lukáš v pokročilých a Pepa v amatérech. Při závěrečném mixu domácích hráčů mimo soutěž všechny diváky nejvíce zaujalo baletní podání jako z Labutího jezera, které předváděl Michal Kašper a který naše připomínky na výšku rakety při podání odbýval stále s tím, že to je podání od srdce, kde má i první žebro, od kterého se má podávat. Nervy drásající výměny střídal  vysoko rezonující pokřik Michala po každém vítězném míči, který může zdatně konkurovat trubkám vuvuzelám na MS ve fotbale ( 136 dB ).

13.03.10 Amatéři Pardubice dospělí

Na tradičním amatérském turnaji v Pardubicích skončil v konkurenci 28 hráčů  Lukáš Tlustý na 10-11. místě společně s Pavlem Hrdinou.

06.03.10 GPC Osík dospělí

Nejlépe z domácích hráčů skončil Lukáš Tlustý, který v 1. kole přešel přes hradeckého Kulhánka, aby v dalším kole po veliké bitvě ( 22, -14, 18 ) podlehl dalšímu hradeckému hráči Hamáčkovi, který předtím vyřadil už Pepu Zerzána v zajímavém zápase, kdy Pepa hledal plíce v koutě tělocvičny asi už po třetím míči. Potom Pepa zkušeně usoudil, že tudy cesta nepovede a raději smečoval nebo kazil, než aby se nechal honit po celém kurtu neúnavným a o polovinu mladším soupeřem.

Petr Vomáčka se tradičně nechal nalosovat na turnajovou dvojku, ale tentokrát nedošlo k úrazu soupeře a tak hned hladce prohrál. Protože i ve čtyřhře dostali společně s Pepou nasazenou dvojici a neuspěli, zahráli si ještě mimo turnaj čtyřhru s děvčaty, která je moc nešetřila a kterým po vyrovnaném zápase galantně přenechali výhru. Tak příště kluci  přibalit sukénky a budete ve finále.

V ženách nastoupila Katka Vomáčková a Barča Bednářová, které si přišly hlavně zahrát. A protože žen bylo opravdu tentokrát málo, bylo z toho 3 a 4 místo a lepší výsledek než kluci. Nejzajímavější ale byl stejně nakonec oslavný zápas Katky Vomáčkové a Petry Jaklové, které díky narozeninovému výročí odehrály na závěr netradiční zápas s ploutvemi na plavání místo s raketami. Kdo neviděl, neuvěří, ale opravdu to jde. Potom je vystřídali Petr s Pepou, aby si to také vyzkoušeli a na závěr odehráli ještě společně  ploutvovou čtyřhru. Vyhráli Vomáčkovi a Pepovi nepomohla ani třesoucí se ploutev, nebo že by to byla už ruka ???

17.01.10 GPC U15+19 Hradec Králové

                                    dvouhra            čtyřhra

Lukáš Tlustý                3-4.                 1

Hanka Kociánová             5-8.                 3-4.

23.11.09 INFIT CUP Lanškroun

V Lanškrouně nás vždycky rádi vidí, hlavně proto, že si vždycky odvezeme nějaké ceny. Dělám si srandu, nás rádi vidí, je to pro nás nejbližší oddíl a skvělí kamarádi, jen Pepu už asi nevidí moc rádi, protože jim pravidelně odebírá ceny.

Stejně tomu bylo i tentokrát. Přes mírnou ranní nevolnost Pepa Zerzán v prvním zápase porazil pozdějšího vítěze Mílu Sáňku ve dvou setech 15:11 a 15:9, aby se po dalších vítězných zápasech potkali znovu ve finále. Tady už se nevolnosti zbavil, ale jeho plíce po prožité námaze neposlouchaly a pomalu chodily několik metrů za ním. Přesto bojoval a ve velmi napínavém finále prohrál 15:17 a 13:15 a umístil se na skvělém druhém místě. Při plánu pro příští rok, kdy chce plícím pořídit kolečka, se mají soupeři na co těšit.

Lukáš Tlustý dopadl stejně jako Pepa, také na vynikajícím třetím místě, kdy měli všichni po základní části stejně bodů, neboť hráli vše 1:1 na sety. Oba si ale spravili chuť ve čtyřhře, kde je znát, že ji hrajeme čím dál častěji a napínavěji, a neporaženi skončili na 1. místě. Vedení oddílu (já) i ostatní členové pokorně skláníme hlavy a posouváme čelisti hluboko dolů před našimi vítězi.

22.11.09 MČR veteráni

Opět po roce jsem se vydal do Brna bez očekávání většího výsledku po proběhlé viróze. Celkem smolně jsem prohrál oba zápasy ve skupině vždy ve 3 setech, kdy jsem do vítězství nedokázal dotáhnout ani vedení 13:11. Z mojí skupiny vyšel pozdější finalista, kterého ve finále porazil Jirka Dohnal z Liberce, s kterým jsem byl ve Španělsku. Blízko k postupu ze skupiny měl Jirka Dinga z Lanškrouna, kterému chyběli pouhé 2 míče k rozhodujícímu vítězství.

Do společné čtyřhry s Jirkou Dingou jsme nastoupili skvěle, po nesehraném začátku jsem soupeře v 1 kole přímo převálcovali. V dalším kole jsme za soupeře dostali moje soupeře ze skupiny, kteří byli sehranější a v pohodě nás přehráli. Přesto jsme v dalším zápase bojovali o 3 místo. V silně napínavém zápase jsme sice smolně prohráli 1 set v prodloužení 23:21, ve druhém jsem se ale zlepšili a vedli jsme 15:11, když jedno smolné šlápnutí na mokrý flek způsobilo, že moje koleno mě předběhlo a ukočilo tak zápas. Doufám, že jsem si vybral smůlu aspoň na 3 roky dopředu, protože minimálně do konce roku si nezahraju a tak teď budu asi víc psát než hrát.

Takže na medaili jsme nedosáhli, skončili jsme na 4 místě ve velice vyrovnané kategorii, kde vítěz dvouhry skončil ve čtyřhře až na 5. místě, a moji dva soupeři ze skupiny obsadili ve čtyřhře 1. místo.

15.11.09 GPC U13+17 Osík

V U13 postoupil přes 1 kolo jen Jindřich Kocián, který ale skončil až v semifinále na raketě pozdějšího vítěze Jana Šťáska. Kdyby byl v druhé polovině pavouka, možná by postoupil na A turnaj. Velkou pochvalu za předvedený výkon dávám Martinu Sieglovi ( 10 let ), který v 1. kole bojoval jak lev a prohrál až ve 3 setu. Obdobný výkon předvedl i ve čtyřhře, kde společně se Standou Kunderou zle trápili další naši dvojici, Jindru Kociána s Petrem Pogorljakem, kteří k zápasu přistoupili poměrně laxně a nakonec byli rádi, když vyhráli ve 3 setu o 4 body. Nakonec podlehli až ve finále dvojici Šťásek, Čtvrtečka. V mixech chlapci doplnili dívky z Pardubic, a umístění Petra na 3-4. místě a Jindry na 2. místě je velmi pěkné.

31.10.09 GPD Pardubice

Za účasti oddílů z Polska, Prahy, Benátek, Olomouce a dalších oddílů z našeho kraje se v silné konkurenci umístil těsně za medailovými pozicemi v U11 Dan Driml (4), kterému zdatně sekundoval Martin Siegl (7). V kategorii U13 jsme dopadli podobně, Petr Pogorljak skončil 4, na 5-8 místě byli Standa Kundera a Jindřich Kocián.

25.10.09 Celostátní turnaj U11 Český Krumlov

Společně s oddíly z Pardubic a Hradce Králové jsme dali dohromady družstvo dětí do 11 let. Osík reprezentoval Dan Driml, který hrál na pozici nasazené jedničky se všemi nejlepšími z ostatních krajů. Přestože všechny zápasy prohrál, sehrál vyrovnané zápasy, které ale nedokázal v koncovkách dotáhnout do vítězného konce. Třísetový zápas sehrál např. s hráčem, který se z 20 chlapců umístil v soutěži jednotlivců na 5-6. místě. Jeho oblíbeným úderem, poté co si soupeře rozhodil a rozběhal, byl bohužel hlavně vítězný smeč do sítě nebo do autu. Všichni doufáme, že Dan bude teď hodně jíst a už brzy uvidí přes síť, aby jeho smeče našly své místo. Protože z ostatních dětí nikdo neměl odvahu a chuť jet, doplnil Dana začínající Dylan Vogels, který si vyzkoušel první turnaj hned s těmi nejlepšími. Sice se zlepšoval zápas od zápasu, ale na jeho soupeře to nestačilo.

17.10.09 Mezinárodní turnaj U13 Brno

Na tento turnaj vyrazil sbírat zkušenosti Jindřich Kocián, který odehrál ve skupině 3 zajímavé zápasy a zejména v posledním nebyl daleko od vítězství. Zjistil, že i s těmito hráči se dá hrát, největší rozdíl byl zejména v jistotě úderů a hlavně v taktické vyspělosti.

10.10.09 Družstva dospělí Pardubice

Historického výsledku jsme dosáhli na soutěži družstev, kde jsem sice prohráli s domácími Pardubicemi 1:7, ale dokázali jsme remizovat 4:4 s Hradcem Králové i s Lanškrounem, a mohli jsme při troše štěstí také oba zápasy vyhrát. Nejvíce bodů přidala Katka Vomáčková, Pepa Zerzán a Karel Kundera, kteří vyhráli 4 zápasy z celkových 6, které mohl každý hrát. Pouze 1 bodem přispěl lukáš Tlustý, který se ale potkával vždy s nejsilnějšími soupeři. Ztracená forma a smůla provázela Radka Klejcha, který ve 3 setech vlastními chybami ztratil první zápas a když už se chytil ve čtyřhře, tak si zase slabou chvilku vybral Lukáš.

I když se nakonec v celkovém hodnocení dostal Lanškroun před nás, naše 3. místo je vynikající a dělené druhé místo nám uteklo pouze o jeden jediný vítězný zápas. Děkuji všem hráčům za vynikající reprezentaci, která byla náročná fyzicky i psychicky, a zejména Katce, že vydržela až do konce posledního nervy drásajícího zápasu, kdy s Pepou urvali vítězství v mixu nad Lanškrounem.

19.09.09 Jihlava Vysočina Cup Dospělí

V sestavě Lukáš Tlustý, Petr Vomáčka, Pepa Zerzán a Karel Kundera jsme se poprvé vypravili do Jihlavy. Ráno měli hrát do 11 hodin mixy, takže cesta byla v pohodě. Horší bylo, že mixy hrály ještě ve 14 hodin a my pořád nic. Zápasy zahájil Pepa, který přes počáteční útlum dokázal nakonec vybojovat 3 místo v amatérech a dostat se tak na bednu. Lukáš a já jsme s rozdílnými začátky skončili stejně na cca 5-12. místě, oba dva s jednou výhrou, jednou remízou a jednou prohrou. Společně s Pepou jsme se po dvou výhrách probojovali do bojů o bednu, ale poslední zápas jsme prohráli a skončili na nepopulárním asi 4. místě.

19.09.09 GPC U13 Lanškroun

Nejhůře dopadl (ne výkonem) D.Driml. Ten si zahrál bohužel jen 2x. Svůj zápas v jednotlivcích prohrál (hned ráno) a potom čekal do odpoledne, kdy si jednou zahrál s M.Sieglem čtyřhru, kterou také prohráli. Martin Siegl si myslím zahrál 4x. Mám dojem, že jednou v jednotlivcích vyhrál (předkolo), a v dalším kole prohrál. Potom hrál s dívenkou Mix (prohrál) a potom ještě jednu čtyřhru s Drimlem (prohráli).

Lépe si vedl P.Pogorljak. V jednotlivcích myslím prohrál až ve druhém kole (dva zápasy). Ovšem při svém prohraném zápase předváděl divadlo a diskutoval úplně se všemi i s fanoušky soupeře…. (zcela se nesoustředil na svůj výkon, přitom to mohl být hodně vyrovnaný, snad i vítězný zápas). V mixech snad také postoupil, ale tam se setkali s Jindrou a jeho partnerkou (to Petr+spol. prohráli).

Jindra v jednotlivcích se dostal do druhého kola, kde ho vyřadíl Šťásek (předtím vyřadil D.Drimla a mám dojem že v prvním kole vyřadil i Martina S.). V Mixech Jindra hrál s Pardubickou holčičí jedničku, také se celkem hezky doplňovali a prošli celým turnajem jako vítězové…. Dokonce se potkali i s dvojicí Šťásek (Seibertová), kterou dokázali porazit (jedině mixy vyhrál někdo jiný než Šťásek….)

Ve čtyřhře hrál Jindra s Petrem. To je tak, když se sejdou dva individualisté a mají spolupracovat…. V prvním zápase v prvním setu už prohrávali 10:18, ale potom se Petr trochu uklidnil a začali spolupracovat a dotáhli to na 17:21 (sice set prohráli, ale závěr byl celkem pěkný). V dalším setu pokračovali ve spolupráci a soupeře celkem smetli (21: 11). A třetí byl obdobou druhého setu. Takže ve třech setech jednoznačně pěkné. Zdálo se, že nebudou mít konkurenci.

V dalším zápase nastoupili proti Šťásek a Hurych. Bohužel se v prvním setu párkrát nezadařilo – zbytečné chyby, navíc jakoby neposlouchali taktické rady a nedařilo se jim hrát na slabšího Hurycha, zdálo se, že protivníci si jsou také vědomi svých slabých míst, takže hrál zejména Šťásek a Hurych se mu snažil nepřekážet…. Petr zcela vykolejil, začaly výstupy, tím rozhodil i Jindru, a už se nedostali do té pohody, s jakou vyhráli předchozí zápas. Škoda, protože kdyby pokračovali v tom, co ukázali v prvním zápase, tak tam v sobotu mohli převálcovat všechny…

05.09.09 GPB Benátky nad Jizerou dospělí

Turnaj byl skvěle zorganizován v nové hale dokonce 3 dny před jejím oficiálním otevřením. Lukáš Tlustý i já jsme měli šanci postoupit z předkola, ale projevila se především zápasová nevyhranost a oba jsme těsně prohráli, i když Lukáš ještě těsněji, neboť v obou koncovkách setů vedl (20:19, 16:14 ), ale chybami je dokázal ztratit.

Turnaj byl skvěle obsazený, mezi muži byli hráči republikového žebříčku na 1.,2.,4.,7.,10. a 12. místě. Vrcholem turnaje nebylo finále, které se hrálo až v neděli bez naší účasti, ale zápas 1. kola mezi nasazeným René Nedělou a novým indonéským hráčem Benátek Viki Indra Okvanou (18, -21, 18 ), který potom už prošel vítězně celým pavoukem vždy ve 2 setech. V ženách kralovala také indonéská hráčka Benátek Megawati Gustiani Sari, která vyhrála bez ztráty setu.

Ve čtyřhře jsme tradičně dostali Davida Horáčka z Pardubic, kteří nás opět školili, jak se má hrát čtyřhra a zejména jak se má podávat a přijímat.