Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky 2010-2011

 

Družstva dospělých

Kdo nás reprezentoval nejlépe ? Hádejte ?

Sestava v pořadí příchodu na místo odjezdu bylo následující : první řidič alias Karel Kundera, vzhledem k venkovní teplotě lehce oblečený ale dobře vytopený a naladěný Pepa Zerzán, Vomáčkovi, Hanka Kociánová, druhý řidič Radek Klejch, velmi dlouhá pauza, telefonická upomínka, a potom konečně každá bota jiná a rozespalý Lukáš Tlustý se stříkající vodní pistolí po posledním zvonění. 

Ačkoliv jsme dorazili na místo jako první a Lanškroun jako poslední po časovém limitu, přesto nikdo nepřistoupil na námi navrženou kontumaci zápasu. Potom, co jsme viděli sestavu Hradce Králové A, kterou vedl 3. hráč na žebříčku, navrhovali jsme kontumaci v jejich prospěch, ale to nám taky neprošlo. A tak jsme hráli a bojovali.

V prvním zápase s Pardubicemi jsme moc šancí neměli, rozespalý Lukáš se teprve rozehrával a ostatní soupeři byli na nás moc silní. Přesto nečekaný bod vybojovala dvojice Vomáčka-Klejch, která jako druhá v pořadí z našeho oddílu ( po dvojici Zerzán-Kundera) donutila pardubického trenéra p. Horáčka během zápasu sundat bundu a dotáhla nakonec i celý zápas do vítězného konce a získala pro nás první cenný bod.

Hradec B byl díky posilám do Hradce A v tomto kole skoro stejně silný jako Hradec A minule, a tak jsme byli hodně překvapeni, když po Lukášovi, který vyhrál dvouhru, zabodoval i Radek ve dvouhře a společně s Petrem i ve čtyřhře a prohráli jsme tak jen o jediný zápas.

Nejvyhecovanější zápas s Lanškrounem jsme prohráli také jen o jeden zápas, kdy vyhrál Lukáš dvouhru, Radek kupodivu prohrál douhru, ale ve čtyřhře se soupeři raději nedali proti nim ani dohromady, a třetí bod jsem společně s Lukášem vybojoval já v třísetové bitvě.

Ale nejzajímavější bod získala Hanka kociánová za skrečovaný zápas ve dvouhře proti Hradci A, kde jsme tedy nějaký bod opravdu nečekali. Radek si zahrál skvělý zápas proti bývalému reprezentantovi Martinovi Heroutovi, který ho sice šetřil, ale byly tam i výměny, kdy ho Radek dokázal dostat do úzkých a zabodovat. Dalším zajímavým zápasem potom byla čtyřhra Tlustý-Zerzán ( pro neznalé, jsou to dva hráči, Pepa je jenom plnoštíhlý ) proti dvojici Gonda-Neděla, kde byly opravdu zajímavé a vyhecované výměny, kterými se bavila celá hala. Na závěr byl zápas Lukáše Tlustého proti René Nedělovi ( na žebříčku rozdíl 58 míst ), kde byly vynikající dlouhé výměny z obou stran srovnatelné, které ale ukončoval skoro vždy Lukášův soupeř, který zkazil za celý zápas snad jen 3 míče. A o tom, že to byly výměny opravdu dlouhé a v šíleném tempu, svědčí zejména to, že to bylo snad poprvé, kdy jsme mohli vidět Lukáše, jak už opravdu nemůže.  Ale teď už ví, na čem má zapracovat a příště snad nedělu prožene ještě víc.

A kdo z nás byl ten nejlepší. Kupodivu ne Lukáš, ale neskutečnou formu po vítězném zápase na Céčku chytil Radek Klejch,  který vytěžil z 8 zápasů 4 výhry. Nezbývá nám, že se hluboce klanět Radkovi, který řádí nyní v soutěžích i v oddílovém žebříčku.

19.12.2010 Soustředění

19.12.2010 proběhlo u nás soustředění dětí převážně do 11 let z Pardubického a Hradeckého kraje. Celkem se sjelo 16 vybraných dětí, které celý den vedl p. Maňásek, který treénuje nejlepší českou deblovou dvojici bratry Kopřivovi. Díky němu se také všichni přítomní dospělí dozvěděli mnoho informací z tréninku dětí a viděli vyšší úroveň tréninku. Musím pochválit i všechny děti, které poctivě trénovaly a díky setkáním na turnajích a předchozím soustředění z nich byla výborná parta. Výborný oběd jsme absolvovali v jídelně ZD, kuře bylo opravdu vynikající.

 

22-23.4.2011 GPA Liberec dospělí

Na posledním Áčkovém turnaji dospělých v Liberci opět pořádně zviditelnil badminton v Osíku stále ještě dorostenec Lukáš Tlustý, kterému chybělo jediné vítězství k postupu z kvalifikace do hlavní soutěže mezi 32 nejlepších. Prohrál až s Jaromírem Janáčkem 21:15 a 21:15, a o kvalitě soupeře nejlépe vypovídá, že prohrál sice hned v prvním kole, ale až po třísetové bitvě a s pozdějším celkovým vítězem turnaje René Nedělou z Hradce Králové. Nebude to už trvat dlouho a Lukáš se podívá i do hlavní soutěže na turnaji A.

 

23.04.11 U9,11,13 Hradec Králové

Mezi celkem 61 hráči se naše trio neztratilo, ve srovnání počtu hráčů a umístění jsme byli asi i jedni z nejúspěšnějších, protože Dan Driml se vyrovnanými výkony umístil na děleném 2. místě v U11, a Jindřich Kocián se rozloučil s kategorií U13 tím nejlepším způsobem, a to jednoznačnou výhrou.

 

03.04.11 GPD U9,11,13 Osík

Za účasti 43 dětí opět naši hráči vytěžili maximum úspěchů, Jindřich Kocián dokázal vybojovat 1. místo v U13, a Standa Kundera ho doplnil na 3. místě. V kategorii U11 pořádně zabojoval Martin Siegel a závěrečným finišem se dostal na 3. místo. A nebýt zbytečných chyb při zápasech, mohl být ještě o kousek výš. O něco více chyb potom předvedl ještě Dan Driml a tak to stačilo pouze na 5 místo.

 

02.04.11 GPC Osík dospělí

Neuvěřitelný výkon předvedl zejména Radek Klejch, který po přechodu do kategorie 45+ dokázal zmobilizovat síly a jako jediný společně s Lukášem Tlustým zahájili turnaj vítězně. Oba nakonec vyřadil čtvrtfinalista Martin Kulhánek z Hradce Králové, ale taky možná proto, že na turnaji bylo Martinů Kulhánků více (ještě z Pardubic). A tak si nachystáte taktiku na jednoho a na kurtě je najednou úplně jiný nekulhající Kulhánek.

Ostatní měli navíc těžší los a tak za zmínku stojí jen 3-4. místo v deblu dvojice Tlustý Sýkora (opravdu jsou dva), a při poměrně malé účasti žen i 3-4. místo Hanky KociánovéKatky Vomáčkové ve dvouhře a 2. místo společně ve čtyřhře.    Radek Klech se navíc s Hankou Kociánovou umístili na 3-4. místě v mixu, a Katka Vomáčková s Lukášem Tlustým dokonce na 2. místě. Nejúspěšnější se tak stala Katka Vomáčková, která se 3x dostala na pomyslné stupně vítězů. Péťa bude muset doma přebudovat garáž na kurt a brát soukromé hodiny od Katky, aby taky nějaké body občas donesl.

 

26.03.11 GPC U13 Hradec Králové

Naše již standartní sestava Driml, Siegl, Kocián vyrazila dobývat cenné body. Nejlépe se dařilo Jindrovi Kociánovi, který skončil 3-4., Martin Siegel skončil o stupeň za ním 5-8., a o další stupeň Dan Driml na 9-16. místě.

 

05.03.11 Amatérský turnaj Pardubice dospělí

Konečně máme vítěze tohoto turnaje. Lukáš Tlustý dokázal ve velmi silné konkurenci 24. hráčů v kategorii pokročilých s přehledem zvítězit a přivezl tak do Osíka už čtvrté umístění z tohoto turnaje, ale poprvé za 1. místo.

 

Blahopřejeme a čekáme na naplnění poháru.

 

26.02.11 Victor-tour Hustopeče

Kdo nebyl v Hustopečích neuvěří. Sešlo se neuvěřitelných 82 hráčů a hráček. Bojovalo se od 9. hodiny dopolední do 22. hod večerní a sehrálo se neuvěřitelných 250 zápasů. A v hlavní kategorii jsme dokonce měli zástupce na stupních vítězů, protože Lukáš Tlustý se dokázal v tomto velice vyrovnaném turnaji probojovat na 2. místo a dal tak vědět o Osíku i na jižní Moravě. Řekl bych, že už bude mít všechny kraje skoro splněné.


12.02.11 Soustředění Pardubice

Na soustředění se nominovali Driml, Siegel, Kocián a Kundera, tedy hráči, kteří nejvíce jezdí po turnajích. Trénovala se zejména technika jednotlivých úderů na místě i v pohybu, a bylo to pořádně náročné i po fyzické stránce. V závěrečném testu fyzičky se nejlépe umístil Martin Siegel na 7. místě z 25 dětí.

 

22.01.11 GPC Pardubice dospělí

Jediným naším zástupcem na turnaji byl Lukáš Tlustý, který skončil na 5-8. místě po třísetové bitvě s dobrušským Skočdopolem.

08.01.11 GPC U13,17 Osík 

Po vánočních svátcích nebyli naši kluci ještě moc rozhýbaní, a protože navíc dostali ještě všichni v 1. kole nasazené hráče, nebylo výher zrovna moc. Nejlépe skončil Jindřich Kocián v mixu na 3-4. místě. Za zmínku určitě stojí také třísetová bitva Dana Drimla s Filipem Oborníkem (-18,13,18), kdy Danovi chybělo jen trochu více štěstí v závěru zápasu. Martin Siegel pořádně potrápil o 2 roky starší nasazenou dvojku v prvním setu, Standa Kundera proti vítězi dvouhry neměl moc šancí na úspěch. V U17 za účasti minima dívek skončila Hanka Kociánová na 3-4. místě ve dvouhře.

17.11.2010 GPC U19 Osík

Lukáš Tlustý začíná poznávat, že na zápasy potřebuje hlavně dostatek spánku, aby mohl podat výborný výkon. V dopoledních hodinách po několikahodinovém spánku působil i při hře stále ospale, a to tak, že by jste mu na kurt přinesli i polštář. Díky tomu kupil zbytečné chyby a pomohl tak Hubáčkovi a Svobodovi, aby si odnesli jeho skalp. A to ještě s nejmladším Tomkem ubránil svoji buj nou kštici až ve 3 setu 21:19.

Když se kolem oběda probudil, dokázal podat jeden ze svých nejlepších výkonů a odnést si skalp Hamáčka. Ale co je to 1 skalp proti 2 ?

14.11.2010 GPC U15 Osík

Jen Hanka Kociánová bojovala za náš oddíl v této kategorii. První zápas vyhrála 21:11, 21:17, ve druhém kole prohrála s Pavlínou Krpatovou 21:13, 13:21 a 15:21, kdy se jí už nepodařilo najít recept na hru soupeřky. Nedařilo se jí ani v mixu a deblu, kde prohrála v 1. kole.

13.11.2010 GPC U13 Pardubice

Naši kluci v sestavě Martin Siegl, Dan Driml, Standa Kundera a Jindřich Kocián jeli bodovat na turnaj U13 do Pardubic. Zatímco Martin s Danem do této kategorie teprve vstupují, Standa s Jindrou postupují příští rok o kategorii výše. Dopadli relativně dobře, přesto se všichni dokázali potkat s finalisty, kteří zastavili jejich postup.

Výsledky U13 chlapci

Mix Kocián- Hlavsová zastavil pár Čtvrtečka, Fuchsová. JIndra si potom spravil chuť ve dvouhře, kde 1. zápas vyhrál 21:1 a 21:1, druhý zápas vyhrál ještě s jistotou 21:18 a 21:11, aby potom zase tvrdě narazil na Čtvrtečku, s kterým prohrál po třísetovém boji 21:17, 19:21, 15:21. A to nebyl ani čtvrtek !!! Dan Driml vyhrál také první zápas 21:9, 21:18, aby ve druhém prohrál také s Čtvrtečkou !!! Martin Siegl potkal hned v 1 kole velmi dobrého Aubuse z Hradce a prohrál 19:21 a 14:21, což je ale velmi dobrý výsledek. Nejzajímavěji hrál Standa, který hned v prvním zápase hrál 18:21, 21:5 a 22:20, a doma to ještě lakonicky okomentoval, že ve 3. setu už prohrával 18:20.  Další kolo sice už vyhrál 21:5 a 21:8, ale potom už nestačil na Oborníka.

Standa s Jindrou tak skončili na 5-8 místě z 23. hráčů, Dan 9-16 místo a Martin 17-20 místo.

07.11.2010 Soustředění HK

V Hradci se konalo soustředění pro ty nejlepší z nejmenších, tedy cca do 12 let. Na soustředění byli nominováni dva hráči od nás, Dan Driml a Martin Siegl. Celý den strávili pilováním techniky úderů a pohybu, takže věřím že se budou i nadále rychle zlepšovat a budou trápit v oddílovém turnaji všechny dospělé. Však taky už oba stále útočí na skupinu A.

30.10.2010 Družstva dospělí Osík

Výsledky zápasů
Výsledky celkové

Při neúčasti Pepy a mé rekonvalescenci jsme dokázali porazit pouze Hradec Králové B 5:3. S Lanškrounem jsme prohráli 6:2, kdy Petr Vomáčka s Radkem Klejchem prohráli čtyřhru až v napínavém 3. setu. Bez Pepy jsme ale nemohli postavit zkušenější dvojici do mixu a ve dvouhrách se mimo Lukáše ostatním moc nedařilo. Skvěle zahrála Hanka Kociánová, která jednou vyhrála a dvojhru s Pardubicemi prohrála až ve 3.setu stejně jako Katka Vomáčková společně s Lukášem mix s Hradcem Králové A.

Bodovat dokázali tito hráči ( Počet zápasů/počet výher ) :

2/2 - 100 % Karel Kundera          

8/6 - 75 %   Tlustý Lukáš

5/2 - 40 %   Vomáčka Petr

6/1 - 16,7 % Klejch Radek

7/1 - 14,3 % Kociánová Hanka

Děkuji všem hráčkám a hráčům za účast bez ohledu na zisk bodů. I vaše prohry pomohly ostatním, aby se v maratonu zápasů nezatavili.

I když bojoval Lukáš Tlustý jako svalnatý a hubený lev a vyhrál jako naše jednička všechny zápasy ve dvouhře proti nejlepším hráčům, bez Pepy Zerzána nám chyběla poměrně velká váhová a taky kvalitní herní část družstva a tak jsme skončili až na 4. místě z pěti družstev. 

Proti vítězi Hradci Králové A ještě prohráli mix ve 3. setu 19:21 Lukáš s Katkou Vomáčkovou, proti druhým Pardubicím zase 3. set (18:21) nedokázala otočit Hanka Kociánová. 

V nejnapínavějším zápase s Lanškrounem smolně prohráli čtyřhru Petr Vomáčka s Radkem Klejchem 18:21 ve třetím setu, a tak přidal druhý bod v druhé čtyřhře jen pár Kundera, Tlustý. Proti Hradci Králové B jsme si ale spravili chuť, ve čtyřhrách bodovali Vomáčka, Klejch a Kundera, Tlustý, ve dvouhrách se ještě přidala Hanka Kociánová, Petr Vomáčka a Lukáš Tlustý.fotografie1749.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 Skóre vítězných zápasů 9:23 je daleko více nemilosrdnější než skóre míčů, které bylo výrazně lepší 924:1233.

Osík - HK A

Osík - HK B

Osík - Lanškroun

Osík - Pardubice

Družstva celkem

17.10.2010 GPC Lanškroun dospělí

Lukášovi Tlustému se na tomto turnaji zrovna moc nedařilo, ve dvouhře skončil na 9-16. místě. Ve čtyřhře potom skončila dvojice Pavel Hrdina a Lukáš Tlustý z Osíku na 5. až 8. místě.

 

 

Příspěvky

2-3.10.2010 Amatérský turnaj Osík

25. 9. 2011

Při neomluvitelné neúčasti okolních amatérských i registrovaných oddílů jsme odehráli turnaj díky hráčům ze vzdálenějších oddílů z Kladna, Prahy, Chrudimi, Brna, Znojma a Malých Svatoňovic. Před zahájením turnaje se bohužel dalších 5 hráčů omluvilo, převážně pro nemoc, a také naše řady díky nemoci prořídly. Snad to příště bude lepší. Je zajímavé, že většina hráčů badmintonu se při testech převažuje na hlavu.pa020131.jpg

 
Celý příspěvek | Rubrika: Výsledky 2010-2011 | Komentářů: 0

18.11.2010 MM ČR U19 Orlová

18. 11. 2010

Lukáš vyrazil sbírat mezinárodní zkušenosti, zejména se podívat, jak se hraje jinde v Evropě. Stačilo nahlásit, že jsme z Osíku, a už všichni věděli, odkud jsme. Tedy aspoň pořadatelé, protože oddíl z tak malé vesnice tam asi ještě neměli.

Lukáš ve výpadu

 
Celý příspěvek | Rubrika: Výsledky 2010-2011 | Komentářů: 0