Jdi na obsah Jdi na menu
 


16.03.2013 GPA U13 Brno - Jehnice

16. 3. 2013

Další medaile z republikového turnaje

            O víkendu 16.-17. března 2013 se zúčastnil třetího republikového turnaje GPA kategorie do 13 let Martin Siegl, který byl ve dvouhře mezi nasazenými na 5-8. místě. Turnaj zahájil společně s Katkou Stehlíkovou z Lanškrouna vítězstvím v mixu nad dvojicí z Mostu. Ve druhém kole mixu ale po nesoustředěním výkonu prohráli se semifinalisty Mišutkou a Krpálkovou 21:14 a 21:15.
            Ve dvouhře hrál Martin podobně. Po snadném vítězství v 1. kole nad Vitošem z Českého Těšína následoval zápas se Šimoníkem ze Sokola Vodňany. Po snadném prvním setu 21:13 Martin příliš zvolnil, přidal pár zbytečných chyb a nechal soupeře, aby mu narostly křídla. A tak i přes velké přetahování na koci setu prohrál 19:21 a do 3. setu nastoupil viditelně nervózní. Ve třetím setu se kluci přetahovali až do stavu 19:19, kde nakonec Martin dokázal urvat vítězství pro sebe, když zápas ukončil za stavu 22:20 prasátkem na síti.
            A tím měl i splněn plán pro tento turnaj, protože toto vítězství a umístění nejhůř na 5-8. místě mu už zaručovalo přímý postup na Mistrovství ČR, které se bude konat 4.-5.5. v Hradci Králové. Jeho oddechnutí po skončení zápasu určitě zvedlo střechu haly.
            V dalším zápase potom nastoupil proti Vojtěchu Mišutkovi z Benátek nad Jizerou, který v předchozím kole porazil nasazenou turnajovou dvojku Vojtěcha Seberu z Prahy. A není se co divit, protože je ze stejného oddílu jako nakonec trojnásobný vítěz tohoto turnaje Savin Cristian, se kterým může trénovat.
            Ale do tohoto zápasu nastoupil úplně jiný Martin Siegl, klidný, soustředěný, uvolněný a hrající rychle a takticky bez chyb. Po výborném výkonu obou hráčů Martin vyhrál s přehledem první set 21:15. Soupeře trenér Martinec vyhecoval ještě k lepšímu výkonu a tak druhý set byl určitě jedním z nejlepších setů na tomto turnaji. Bylo to poznat také na tom, jak se většina lidí v hale postupně stahovala k tomuto kurtu a sledovala vynikající výkon obou hráčů, kteří hráli neskutečné výměny. A přitom zněly z publika udivené komentáře:
" Jak to, proboha, vzal ? "
" To přece nemohl doběhnout ? A on to stihl ! "
a další podobné.
            Za stavu 19:19 se začal boj o setbol Mišutky nebo o mečbol Martina. A protože nás hráči chtějí mít asi brzo se šedivými vlasy, tak nás pořádně napínali.
            Po sedmi setbolech Mišutky nakonec Martin proměnil třetí mečbol a vyhrál 29:27. Euforie ho přímo nadnášela, protože měl jistou medaili. A to měl hrát ještě čtyřhru. První zápas společně s Markem Vykydalem z Pardubic snadno vyhráli a ve druhém si opět na střídačku vybrali slabé chvilky, díky kterým prohráli. Porce sedmi zápasů za celý den, z toho dva nervydrásající, se na Martinovi podepsala, a tak jsem ho snad poprvé viděl, jak při chůzi po schodech napodobuje důchodce. Večer minimalizoval veškerý pohyb a ráno se potom hodně dlouze rozhýbával.
            V nedělním semifinále se utkal s Nikolou Sivigliou z Českého Krumlova, který hrál velmi dobře takticky a technicky. Martin byl proti sobotě o něco pomalejší a dlouho na něj hledal účinnou zbraň. Prohrál 21:13 a 21:17, a jak byl unavený, tak si ani nepřipouštěl nervozitu z velkého soupeře. Velkým příslibem do dalších zápasů může být úspěšné plnění taktiky a osmibodová šňůra ve druhém setu, kdy ale měl už Nikola velký náskok. Škoda, protože kdyby ho Martin dostal pod tlak, mohl to být zápas s otevřeným koncem. Ale na kdyby se nehraje.
            Turnaj byl zakončen slavnostním vyhlášením a předáním medailí včetně focení vítězů jednotlivých disciplín, které Martin doplnil ještě o foto s mistrem ČR Petrem Koukalem. Martin Siegl na tomto turnaji skončil na 3. místě a vytvořil tak nový rekord oddílu s bodovým ziskem 1950 bodů ze 4 turnajů, díky kterým je na 4. místě v republice.
            Blahopřejeme.
 

Medailisté dvouhry a všichni medailisté dohromady.

medailiste-dvouhry.jpg

vsichni-medailiste.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář