Jdi na obsah Jdi na menu
 


29.-31.3.2013 VICTOR CUP BERLÍN

Od 29.  do 31. března se uskutečnil v Berlíně tradiční mezinárodní Victor Junior Cup 2013 pro mladé badmintonisty v kategoriích U11 až U26 a úrovni A ( do 16. místa na republikových žebříčcích ) a B ( ostatní ). Letos jsme se poprvé zúčastnili i my se dvěmi hráči, pro které to bylo úplně první vystoupení na mezinárodní úrovni, a přitom hned vítězné. Turnaje se zúčastnilo cca 500 hráčů a hráček, a Osík byl přitom hodně vidět. Naši kluci hráli společně s Katkou Stehlíkovou pod hlavičkou Pardubic, které se umístilo cca na pátém místě ( stav v sobotu ) z devadesáti čtyř zúčastněných evropských oddílů. A naši kluci patřili mezi výsledkově nejúspěšnější hráče.

Všem členům výpravy do německé metropole děkuji za vzornou reprezentaci oddílu, oblasti i České republiky.

A nyní k turnaji : Martin vyhrál v pátek s Katkou Stehlíkovou kategorii U13 A v mixu, kde jim přitom největší problémy dělala další pardubická dvojice Adéla Seibertová s Markem Vykydalem. Oba ale hráli výborně a tak se o výskledky ani moc nepřetahovali.

fotografie0876.jpg

V sobotu ve dvouhře v kategorii U 13 A doplatil na systém, když ze šesti čtyřčlenných skupin postupoval pouze vítěz a nějakým zázrakem ještě dva němci na druhých místech do pavouka s osmi hráči. Martin měl ve skupině jednoho dána a dva indy. Dána a prvního inda hladce porazil, ale v zápase s druhým indem si vybral slabší chvilku, když na něj dolehla únava a vydýchaný vzduch v hale, a tak i když vyhrál první set, tak dva další potom prohrál. Měl smůlu, protože jeho soupeř se dostal minimálně do semifinále.

V neděli si ale Martin spravil chuť společně s Markem Vykydalem v kategorii U 13 B ve čtyřhře, kde hladce prošli až do finále, kde si přímo smlsli na dánské dvojici průměrně o půl hlavy větší. V druhém setu to už byla taková exhibice, že dánský trenér raději přestal sledovat tento zápas. 

fotografie0873.jpg

Lukáš nastupoval k prvnímu zápasu až v sobotu večer, kdy už byl pořádně uchozený z prohlídek v Berlíně. A to ještě nevěděl, že skončí až o půl jedenácté a že v neděli začíná zase o půl osmé ráno. Turnajem ho provázelo štěstí, které mu předtím chybělo na A turnajích. Všechny prodloužené sety vyhrával, a že jich nebylo málo. V semifinále otočil stav ve třetím setu z 16:19 na 21:19. Největší problémy měl s německými soupeři a spíše s jejich hlučností než s hrou. Asi má Lukáš docela odřená záda z toho, jak se protahoval stále výš a výš, ale protáhl se nakonec až úplně nahoru, když po vydřeném semifinále vyhrál už ve velice pohledném zápase ve dvou setech.

fotografie0721.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podrobné výsledky

A kdy bude Lukáš milionář ? fotografie0712.jpg

No přece až vyhraje milion výměn !!! Původně jsem myslel milion zápasů, ale to by mu tímhle tempem trvalo asi 2750 let. Takhle to vychází jen na 69 let při jednom turnaji týdně a 277 vítězných míčích za turnaj. A to už se dá stihnout.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář