Jdi na obsah Jdi na menu
 


08.03.2014 GPD 9,11,13 HK

10. 3. 2014

Tomáš Novák

Druhý turnajový výjezd v životě a druhé pomyslné stupně vítězů. Tomáš tímto turnajem jednoznačně potvrdil, že jeho prosincový úspěch na stejném místě nebyl určitě pouhou náhodou. Opět hrál velice klidně a soustředěně bez zbytečných nevynucených chyb a navíc jako již „ostřílený mazák“ rozmísťoval míče po celém dvorci, čímž dostával soupeře pod výrazný tlak a sám si tak mohl diktovat tempo hry. Snad jako jediný v této věkové kategorii si několikrát dovolil použít klamavé údery a až neskutečně se mu dařily. Zejména variabilita jeho podání dělala soupeřům značné potíže.

Jedinou vadou na kráse tedy bylo to, že velice zvláštní rozlosování mu přisoudilo potkat se s Kalinou hrajícím za Dobrušku( a který si opět hrál svou vlastní soutěž) tentokrát již v semifinále a tudíž ho „prakticky odsoudit hrát pouze o třetí místo“.

V tomto zápase však Tomáš již opět naprosto dominoval a soupeři v druhém setu dovolil jen čtyři míčky! Takže nezbývá než pogratulovat a doufat, že tyto úspěchy mu dodají chuť do dalšího tréningu a pokusí se dotáhnout na ty skutečně nejlepší.

Roman Kočí

U Romana je v poslední době jednoznačně vidět zvýšená aktivita na trénincích a to se pochopitelně začíná pozvolna ukazovat na jeho herním projevu i na turnajích. V prosinci Romana dělil od postupu do bojů o medaile jeden celý zápas. Tentokrát již pouhý jeden jediný míček!!! V rozhodujícím zápasu ve skupině totiž podlehl svému soupeři až ve třetím setu o jeden jediný bod. ( Hrálo se totiž opět bez možnosti prodloužení).

Romčo jen vydrž a myslím, že v příští sezóně se od tebe můžeme dočkat určitě nějakého zajímavého výsledku!!!

Matyáš Mík

No tak tady si s Matyášem pohrál osud ( či pořadatelé) a dostal se do skupiny „smrti“. Hned na úvod vyfasoval borce z Liberce, který na konec skončil druhý. Následoval jeden z nejlepších hráčů v kraji Jurča z Lanškrouna ( také se neprobojoval ze skupiny) a jako bonbónek Kalina. Zde ovšem Matyáš již začal pomalu přivykat poněkud odlišnému tempu i atmosféře, než je ta tréningová a v jednom setu uhrál skvělých sedm míčů! Rovnocenného soupeře tak dostal až na závěr skupiny a v nervi-drásající koncovce třetí sady dokázal na rozdíl od Romana o jeden míček zvítězit.

Matyáš je bezpochyby výrazný pohybový talent a pokud se dokáže zbavit některých technických zlozvyků a také zapracuje na psychické stránce, tak se můžeme určitě těšit na jeho vzestup.

Vanesa Víšková

I zde byl patrný výkonnostní posun směrem kupředu. Vanesa se dobře pohybovala po kurtu a zejména dokázala déle udržet míč ve hře. Mnohdy se jí povedlo svou hrou dostat soupeřky pod tlak, bohužel zatím bez většího bodového efektu. Přesto že Vanesa všechna svá utkání tentokrát prohrála, tak pro srovnání je třeba vzít zápas se soupeřkou, které v prosinci ještě snadno podlehla, ale tentokrát již musel rozhodovat třetí set a tato hráčka skončila na turnaji celkově třetí!!!

U Vanesy je třeba brát na zřetel, že se badmintonu věnuje první sezónu podobně jako Matyáš. Pokud dokáže zapracovat na podání a zakončení výměn, tak její výsledky mohou během krátké doby vypadat naprosto jinak.

Martin Siegl

Poslední člen naší mini výpravy. I zde jsem shledal jistý potenciál. Pokud pomineme fakt, že doma zapomněl peněženku, telefon i švihadlo nutné pro badmintonové soustředění, tak určitě nelitoval, že se do Hradce Králové vypravil. Stačil totiž o přestávce a po skončení soustředění fandit i prohánět po chodbě děvčata. Tedy pardon, buďme korektní, děvčata proháněla Martina!!!