Jdi na obsah Jdi na menu
 


15.3.2014 Oblastní přebory U13+15+17 Pardubice

20. 3. 2014

V sobotu probíhaly soutěže v kategorii U13 a U17. Do 13 let nás reprezentoval Roman Kočí, který na turnajích stále neumí prodat vše, co umí. Měl dobrý los, nehrál předkolo a tak potřebný bodový zisk do příštího roku si přivezl. V prvním zápase dostal již rozehraného soupeře, což by ani tak nevadilo, ale vlétl na něho s takovou vervou, že mu byl kurt malý, a to byl daleko větší problém. Poznat, že míč létá až metr za hřiště, nebylo pro soupeře problém, a tak i když se Romanovi podařilo snížit sílu úderů až na 10 cm za lajny, stejně hladce prohrál. S přibývajícími body soupeře stoupala i nervozita a tím pádem klesala i přesnost a dodržování taktiky. Potřebujeme Romanovi otupit turnajové nažhavení, asi bude dostávat před turnajem studenou sprchu.

Skvěle reprezentoval Martin Siegl, který v kategorii U17 s hráči o 3 roky staršími vybojoval skvělé 3. místo, když v 1. kole přešel hladce, ve druhém kupodivu také hladce rozebral Šťástka z Dobrušky a prohrál až o postup do finále, který mu zabednil Bednář z Hradce Králové. V zápase o 3. místo potom ještě porazil v napínavém zápase Čtvrtečku z Bobrušky, nebylo to na osminky, ale byl to napínavý a výborný zápas. V mixu se Martinovi s Káťou tolik nedařilo, prohráli hned v 1. kole s Vykydalem s Fuchsovou, a tak mu zbyly síly na čtyřhru, kde společně s Markem Vykydalem prošli až do finále, kde jim vítězství znovu zabednil Tichý Bednář. A i když soupeři byli o třídu výš, byly výměny, kdy jim kluci bohatě stačili a kde je i přehrávali. Dalším důvodem byla i spousta dlouhých zápasů, které oba absolvovali, a tak jim už na finále čtyřhry také chyběly síly. Přesto, 2. místo s kluky o 3 roky staršími, kdo by to před turnajem čekal.

Nedostatek sil se potom projevil hlavně v neděli v kategorii U15, kde Martina s Káťou, která se v sobotu zranila, v semifinále sestřelil ve 3. setech Střeleček s Krpatovou. V singlu prohrál ve finále také ve 3. setech s Aubusem a ve čtyřhře se přes ně v semifinále vyškrábal Grund s Neškarbalem. Jak to Martin laicky okomentoval :" Už prostě nebyly síly." 

Takže v kategorii U15 Martin vybojoval postup na Mistrovství ČR v singlu a v kategorii U17 mu k postupu ve dvouhře i ve čtyřhře chybělo jen jediné vítězství, které navíc nebylo vždy úplně nereálné.

Roman má zase výborně našlápnuto do příští sezóny, kde svoje umění už doufám prodá, protože bude na GPC 3. nasazený, odejde totiž silný ročník a navíc 3. hráči z kraje budou mít přímý postup a nebudou hrát krajské turnaje GPC.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář