Jdi na obsah Jdi na menu
 


17.5.2014 MČR veteránů Liberec

19. 5. 2014
V kategorii nad 35 let spolu soupeřili především Dan Skrčený a Jiří Provazník, kteří se střetli ve všech třech finálových duelech. Skrčený vyhrál ve dvouhře, Provazník se svými oddílovými spoluhráči z Benátek nad Jizerou Jaroslavem Fröhlichem a Danou Rubášovou obě párové disciplíny. V ženských disciplínách zase uspěl Prosek Praha, ve dvouhře Dita Marešová a ve čtyřhře Dana Kykalová s Dianou Pražákovou.
 
Pražáková přidala další dva triumfy mezi čtyřicátníky, když vyhrála dvouhru a spolu s Pavlem Kubišem i smíšenou čtyřhru. Ve dvouhře mužů zvítězil Ladislav Oros, ve čtyřhře dvojice Jan Jirásek – Michal Koudelka.
 
Ve třech vypsaných disciplínách kategorie nad 45 let si dvě zlaté medaile odnesli Radek Brázda a Bášovi. Brázda vyhrál dvouhru a spolu s Pavlem Halschem čtyřhru, Petr a Ludmila Bášovi potom smíšenou čtyřhru.
 
V kategoriích nad 50 a 55 hráli už jen muži dvouhru a čtyřhru, v kategorii nad 60 let potom pouze dvouhru; potvrdilo se, že ženy rozumově dospívají dříve než muži a neriskují případné zranění při tak zničující kratochvíli jako je soutěžní badminton.
 
Proto čest mužům, kteří se postavili v těchto kategoriích na kurty, a sláva vítězům – v padesátkách uspěl Boris Krais a ve čtyřhře dvojice Jiří Dohnal – Luboš Kunášek, v pětapadesátkách Jiří Parkán ve dvouhře a spolu s Jiřím Mrázkem ve čtyřhře a v šedesátkách Antonín Lesniak.

A na závěr to nejlepší z kategorie 50+. Po prohře v 1. kole s pozdějším finalistou Jirkou Dohnalem 21:15 a 21:15 jsem si zahrál už jen o umístění s Miroslavem Hlavičkou z Benátek nad Jizerou, což jsem vyhrál 21:9 a 21:11. Po problémech s loktem v předcházejících dvou týdnech už toto mi bohatě stačilo ke spokojenosti.

Vyhlášení prvního zápasu debla bylo hodně zajímavé, schválně, jak by jste ho pochopili.

" K zápasu nastoupí Dohnal Kunášek proti Karel Kundera. "

Bylo to kupodivu správně, hrál jsem čtyřhru s nejstarším účastníkem turnaje a zakládajícím členem oddílu v Liberci, Milanem Karlem ( Karel je příjmení ), který ve své kategorii nikoho neměl a tak hrál s námi juniory o 15 let mladšími.

Pozdější vítězové domácí Jirka Dohnal a Luboš Kunášek nás hladce přehráli 21:11 a 21:17, když ve 2. setu už bylo cítit  naše zlepšení. V zápasech o pořadí jsme hráli nejdříve proti Miroslavu Hlavičkovi a Petru Poláchovi z Liberce, které jsme těsně zvládli 21:17 a 21:19, hlavně proto, že jsme věděli, že v rozhodujícím okamžiku je potřeba zahrát prasátko.

A tak jsme se dostali do boje o 3. místo proti dvojici z Tábora Miloši Chaloupkovi a Martinu Pospíšilovi. První set jsme stále prohrávali o 3 až 5 míčů až do stavu 20:17, kdy jsme zabrali a srovnali na 20:20. Potom začala neskutečná přetahovaná a boj o každý centimetr kurtu, který jsme naštěstí zvládli lépe a vyhrálůi 1. set 25:23. Druhý set měl stejný scénář až skoro ke konci, kdy se nám nepodařilo srovnat skóre a prohráli jsme 18:21. Čekali jsme, že ve 3. setu nás soupeři hladce přejedou, ale oba dva jsme hráli skvěle takticky, technicky a bez chyb, že i k našemu velkému úžasu byl stav na konci setu po klasickém prasátku 21:12 pro nás a proto bylo 3. MÍSTO naše.

SUPER!!! Moc děkuji spoluhráči Milanu Karlovi a všem, co nám bouřlivě fandili ( Pavlu Hrdinovi zejména). Díky. Karel

A na závěr : TJ SOKOL Osík tak má už 4. medaili z MČR, sice jenom jednu z regulérní kategorie, ale to už je jen drobnost.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Karel veterán je borec

(Blaník, 29. 5. 2014 7:39)

Super, to mě pohladilo po duši hned po ránu, člověku to vzedne sebevědomí....veteránka Blanka :-)

Karel veterán je borec

(Blaník, 27. 5. 2014 10:54)

Karle jsi prostě borec!!! A za veterána tě rozhodně nepovažuji :-) to tabulkové označení je až úražlivé, veterání nad 35 let...přitom já si myslím že jsem v nej letech a přitom už se také blížím do této kategorie :-)

Re: Karel veterán je borec

(Karel, 28. 5. 2014 9:08)

Díky za pochvalu. A pro tvé uklidnění, veteránky jsou už od 30 let, protože to jsou právě v těch nejlepších letech :-)