Jdi na obsah Jdi na menu
 


04.10.2014 GPA U15 Hustopeče

6. 10. 2014

Na první kola všech disciplín měl Martin, jak říkal, toho nejlepšího soupeře jménem Báje (Bye), pro neznalé volný los. Ten měl díky tomu, že se ve všech disciplínách ( dvouhra, čtyřhra, mix ) dostal mezi prvních 8 nasazených, ve čtyřhře dokonce jako č. 2. Úkolem bylo obhájit toto nasazení a zajistit si přímý postup na další GPA a tak cílem bylo nejméně 5-8. místo. Jinak to bylo také poprvé, kdy někdo z našeho oddílu byl nasazen ve všech disciplínách na GPA.

V mixu se svojí stálou spoluhráčkou Káťou Stehlíkovou z Lanškrouna působili ospale a unaveně a po výhře nad jihočeskou dvojicí Švejda Matoušková prohráli s 3/4 nasazeným párem Mišutka Zuzáková 21:10 a 21:16 a skončili na 5-8. místě.

Naštěstí do dvouher se Martin probudil a přesně podle článku na www.czechbadminton.cz lehce proskotačil přes svého oblíbeného soupeře Matěje Ehma z Pardubic, nasazenou dvojku Vojtěcha Mišutku z Benátek nad Jizerou a nasazeného hráče 3/4 Adama Blaníka z Orlové až do finále, kde se utkal s Markem Aubusem z Hradce Králové, který se tam probil po bitvách přes turnajovou jedničku Nicolu Sivigliu a Jiřího Vajsejtla, kdy rozhodovaly až poslední 2 míče. Ve finále rozhodl první set, kde se spolu přetahovali až do stavu 28:26, který se převážil na soupeřovu stranu a potom tuto psychologickou výhodu dotáhl v dalším setu až k vítězství. Byla to škoda, protože první finále mohlo být i vítězné, ale kdyby nám někdo před turnajem slíbil 2. místo, brali bychom ho všemi deseti.

Ve čtyřhře hráli kluci spolu a podle mě to hráli skvěle. Z nevyhranosti ale ještě vyplynulo více chyb než měli soupeři a tak skončili v semifinále s pozdějšími vítězi Králem a Vajsejtlem po prohře 21:17 a 21:16. Příště, když bude více štěstíčka, tak můžou být klidně první.

Kompletní výsledky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář