Jdi na obsah Jdi na menu
 


20.09.2014 GPC U13 Holice

21. 9. 2014

Tohoto turnaje se zúčasnili pouze dva naší hráči, Roman Kočí a Tomáš Novák.

Turnaj ve dvouhrách byl hrán systémem skupin po pěti, každý s každým a následně vítězové postoupili do další skupiny o 1-4 místo, druhý ze skupiny o 5-8 místo atd....kde se opět hrálo každý s každým. Dle mého soudu systém nejspravedlivější jakým lze hrát. Bohužel fyzicky pro hráče této věkové kategorie neskutečně náročný, ne-li neúnosný. Navíc bez momentální možnosti tréninků to byl skutečný test odolnosti a to po všech stránkách. Kupodivu fyzicky turnaj zvládal lépe Roman, bohužel se u něho ve vypjatých koncovkách zápasů projevuje opakovaně slabší psychická odolnost. Do skupiny byl Roman nasazen jako číslo jedna a Tomáš posléze nalosován do té samé. Došlo tedy na „bratrovražedný“ souboj, který až v samém závěru třetího setu lépe zvládl Tomáš. Roman bohužel podobně dopadl ještě v zápasech s Maňáskem a Rybišarem a to ho odsoudilo ke hře o 13 až 16 místo, kde již exceloval a všechny soupeře převálcoval a skončil tedy na 13 místě.

Tomáše hned na úvod turnaje probral ještě z polospánku výtečný Maňásek ( hráč mladší, ale trávící na kartu 5-6 hodin denně!!!!). Tento duel Tomáš prohrál velice smolně ve třech setech a byla na něm ještě patrná značná nerozehranost, na rozdíl od soupeře. Zbytek turnaje již Tomáš dokázal hrát velice koncentrovaně a celkové šesté místo na jeho prvním turnaji mezi „ profíky“ a hráči o rok staršími je velice slušné.

Pro naprosté fyzické vyčerpání Tomáše jsme zvažovali odvolání naší dvojice z turnaje čtyřher, která se tentokrát hrála až na závěr. Naštěstí Roman povzbuzený vydařeným koncem turnaje chtěl hrát za každou cenu a přesvědčil Toma k pokračování v turnaji. A dobře udělali! Ve čtvrtfinále totiž oplatili prohru z dvouher Maňáskovi, který hrál s Roučkou z Holic a dokonce slušně potrápili v semifinále Kalinu s Blažkem!!! Celkově tak obsadili 3-4 místo!

Romane, Tomáši, Gratulace ke slušným bodům do republikového žebříčku.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář