Jdi na obsah Jdi na menu
 


5.9.2014 Czech SOKOL Cup Plzeň

Za účasti dánských hráčů z AAlborgu, slovinských hráčů z Lendavy a zejména hráčů ze západočeské a východočeské oblasti byl v Plzni na turnaji Czech SOKOL Cup vyzkoušen nový systém počítání na 3 vítězné sety do 11 bodů. Náš oddíl reprezentoval Martin Siegl v družstvu VČ společně s pardubickými hráči, kterému tento systém vyhovuje a díky oddílovému turnaji si na něj rychle zvyká. V kategoriích chlapců bylo vyrovnaných a papírově silnějších soupeřů poměrně dost, proto jsou výsledky Martina na začátku sezóny skvělé. 

Výsledky U15

Zkrácené hodnocení p. Novákové, hlavní organizátorky turnaje :

Jak zhodnotit letošní ročník? Velmi dobrou herní úroveň prokázali především vítězové všech disciplín v kategorii do 15 let – hráči Výběru Východočeské oblasti. Zcela jistě je na nich znát i systematická a kvalitní příprava především v párových disciplínách. Výborní byli letos Slovinci – Maša Doler, která je pravidelnou účastnicí na Czech Sokol Cupu, výrazně zvýšila svoji výkonnost a příjemným překvapením byl Domen Lonzarič, který ve dvouhře podlehl výborně hrajícímu Martinovi Sieglovi až v pěti setech. Ve čtyřhře startoval Lonzarič se svým oddílovým spoluhráčem Šendlingerem v kategorii U17 a dokázal mu být naprosto rovnocenným partnerem. Dáni přijeli tentokrát v sestavě poněkud slabší, než na jakou jsme zvyklí.

pan-brambora.jpg

Čtyřhra :

V pátečních zápasech si obě VČ dvojice ( Martin s Markem a Matěj s Michalem ) vybojovali postup do semifinále, kde Martin s Markem prohráli se Seberou a Wallerem z Astry Praha a nepovedl se jim ani zápas o třetí místo a tak si přivezli jen bramboru - 4. místo. Matěj s Michalem ale hráli výborně a čtyřhru vyhráli.

Dvouhra :

Ve dvouhrách byly k vidění skvělé zápasy a Martinovy rybičky se staly již takřka samozřejmostí. Mimo soupeřů musel Martin bojovat i s unaveným tělem, ale všechno zvládl a na turnaji nenašel přemožitele. 

Martin hladce vyhrál pětičlennou skupinu před Seberou se skóre na sety 12:2, v pavouku potom vyřadil ve 4. setech svého spoluhráče z debla Marka Vykydala, v semifinále potom Matěje Ehma v pěti setech, když musel dotahovat náskok za stavu 1:2 na sety, když ve 3. setu dostal pěknou nakládačku 11:4. Dokázal se ale vzchopit a sety 11:3 a 11:5 obrátit stav ve svůj prospěch. I finálová bitva s Lanzaričem ( asi ze Slovinska ) byla velmi vyrovnaná. Po prvním prohraném setu Martin další dva vyhrál a potom zase jeden prohrál, takže opět rozhodoval pátý set, který Martin zvládl skvěle a po výsledku -7,6,7,-7,5 se stal vítězem turnaje v kategorii U15. Blahopřejeme, super výsledek na začátek sezóny.

2014-09-sokol-cup--plzes-195.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář